Když už vyrábíme vynikající přírodní vína, tak to chtělo také odpovídající zátky. Zátky, které nenaruší vlastnosti vína ani při dlouhodobé archivaci.
Ve Zlíně vznikají unikátní zátky DIAM, což je zátka vyrobená z vybraného korkového mikrogranulátu, který je stejnou metodou jako je káva zbavována kofeinu, zbaven veškerých škodlivých příměsí. Touto metodou je za nízké teploty a vysokého tlaku z korku odstraněno na 170 škodlivých sloučenin, z nichž 14 má přímý vliv na chuť vína a způsobuje vady v jeho chuti, jednou z nich je známý trichloranisol ( TCA), který způsobuje zápach vína po korku.
Výrobce, který je členem skupiny OENEO Group /této skupině patří také např. značka „Remy Martin“ nebo výroba sudů značky „SEGUIN MOREAU“/ garantuje absolutně nulovou hodnotu TCA ve všech DIAM zátkách a proto zde pachuť po korku nepřipadá v úvahu. Korkový granulát je navíc smísen s tzv. „mikrosférou“, což jsou zjednodušeně řečeno mikroskopické plastové bublinky, v zátce naprosto neviditelné, které zátkám DIAM zajišťují vysokou a především dlouho trvající pružnost.
Zátky jsou podle tlaku, za kterého jsou vyrobeny a podle množství použité mikrosféry, rozděleny do 5 kategorií podle propustnosti kyslíku a tím lze volit pro uzavření láhve s vínem zátku takové propustnosti, která odpovídá požadavkům vinaře na skladování jeho lahví. Tomu odpovídá také cena jednotlivých kategorií zátek, takže není třeba plýtvat penězi na lepší zátku, než je zátka pro přesně požadovanou dobu skladování.
Zátky „DIAM“ lze bez problémů použít i na vína s dobou skladování vyšší než 10 let, nově až na 30 let.